Hoewel er dit weekend groots carnaval wordt gevierd, blijft het in Breendenbroek Rustig. Behalve op de zaterdagavond, want dan is er bij Koenders in Breedenbroek een groot feest. Voor de negende keer werd er afgelopen weekend de 80’s / Roquetas party.

”Je kent ze vast nog, de nummers van The Cure, The Communards, U2, New Order, Killing Joke en als klap op de vuurpijl, precies klokslag middernacht, Jeanny van Falco” lacht Mark Baten. Hij organiseert het evenement al vanaf het begin samen met Peter Koenders. Doordat de entree gratis is blijft de drempel laag om te komen genieten van de goede jaren 80 muziek, de sfeer, gezelligheid en de tijd van toen.

In de jaren tachtig waren er in de Achterhoek veel uitgaansgelegenheden en de discotheken werden volop bezocht. Denk bijvoorbeeld aan de Woage in Halle, de P8 in Terborg, de Joy in Ulft, en in Dinxperlo zat ‘Roquetas’. Ieder jaar is het een weerzien van oude bekenden en de jeugd komt weer naar boven bij de vele bezoekers die ook afgelopen zaterdag weer naar Breedenbroek kwamen.

Volgend jaar wordt de tiende editie van de 80’s / Roquetas party gehouden op 10 februari 2024.

© Foto: Jeffrey van Londen