Op de voormalige locatie van basisschool De Wegwijzer in Dinxperlo zijn woningen gepland. Het gaat om ongeveer 13 huur- of koopwoningen voor starters of senioren in de betaalbare categorie, maar hoe die eruit gaan zien is nog niet bekend. Hiervoor is een ontwikkelcompetitie uitgeschreven, die deze week is gestart. Geïnteresseerde partijen hebben tot en met 1 mei 2022 de gelegenheid om vragen te stellen. Daarna kunnen zij aan de slag met een plan voor de woningen en een verbindingsroute voor langzaam verkeer naar het centrum. De aanmeldingstermijn sluit op 22 mei.

“Ik ben enorm benieuwd welke prachtige, slimme, duurzame en innovatieve ideeën er voorbij gaan komen. Om te komen tot een nieuwe invulling van deze locatie willen we ook graag geïnteresseerde omwonenden betrekken. Wij laten ons graag verrassen door de creatieve invullingen.” aldus wethouder Ted Kok.

Bureau Stegenga heeft op basis van de Centrumvisie Dinxperlo een ontwikkelkader opgesteld voor de locatie. Hiermee daagt de gemeente potentiële kopers uit om samen met een architect met een goed en maatschappelijk passend plan te komen. De gemeente zoekt een serieuze partij die zich verplicht om de woningen en de verbindingsroute naar het centrum te ontwikkelen, financieren en te realiseren.

Foto: Gemeente Aalten