Het Preventie Platform Jeugd biedt in januari twee trainingen aan voor kinderen in de basisschoolleeftijd (groep 5 t/m 8). Deelname is gratis voor kinderen van ouders uit de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk.

KIES staat voor Kind In Een Scheiding. De KIES-training bestaat uit acht bijeenkomsten met een groep van 6 tot 12 kinderen die een scheiding hebben meegemaakt. Het maakt niet uit of dit al langer geleden is of dat de ouders nog maar pas uit elkaar zijn. Ook als kinderen er niet veel last of verdriet van hebben, kan het toch fijn zijn om er eens over te praten met leeftijdsgenoten die hetzelfde hebben meegemaakt. De professionele KIES-coaches helpen de kinderen de scheiding beter te begrijpen, het een plaats te geven en een manier te vinden om te gaan met alles wat er veranderd is na de scheiding.

De eerste bijeenkomst van de KIES spel- en praatgroep is op donderdag 13 januari (vervolgdata: 20 & 27 januari, 3, 10, 17 & 24 februari en 10 maart 2022) en duurt van 12.30 tot 13.30 uur. Er zijn twee ouderbijeenkomsten: op maandag 10 januari en donderdag 10 maart om 16.30 uur. Alle bijeenkomsten zijn op de Sint Jorisschool, Waterhoen 1 in Lichtenvoorde.

Het Preventie Platform Jeugd is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Aalten, Berkelland, Oost Gelre, Winterswijk en samenwerkende organisaties.

Foto: Preventie Platform Jeugd