Nu testaanbieder Spoedtest.nl per direct is gestopt met het afnemen van Testen voor Toegang is het aantal locaties in de Achterhoek nagenoeg gehalveerd. Spoedtest.nl, dat geldt als een van de grootste coronatest-bedrijven van Nederland, wordt verdacht van fraude aldus De Stentor.

Naast Doetinchem, had Spoedtest.nl ook in Winterswijk een testlocatie. Met het sluiten van beide locaties, is het aantal test-locaties in de Achterhoek van vijf teruggevallen naar drie. Twee daarvan zitten in Doetinchem, de derde in Winterswijk. Maandagavond maakte het ministerie van VWS al bekend dat het aangifte had gedaan tegen een testbedrijf. Dinsdag werd duidelijk dat het om Spoedtest.nl ging. Het vermoeden bestaat dat artsen, die betrokken zijn bij het bedrijf, misbruik hebben gemaakt van het systeem waarmee handmatig vaccinaties geregistreerd kunnen worden. 

Mensen die een afspraak hadden staan bij een locatie van Spoedtest.nl kunnen via de website testenvoortoegang.org een nieuwe afspraak maken bij een andere aanbieder.

Foto: RTV Ideaal (archief)