Onder de modder kwam veldrijder Joris Nieuwenhuis zaterdag in zijn eentje over de finish bij de Superprestige-wedstrijd in het Belgische Merksplas. Met misschien wel de grootste prestatie uit zijn veldrijloopbaan heeft de Zelhemmer een bevestiging van zijn keuze voor de sport.

“Het staat wel heel hoog op mijn lijstje”, zegt Nieuwenhuis over de overwinning van zaterdag in Merksplas. “Het was een van mijn grote doelen om dit jaa een televisiecross te winnen, zoals wij dat noemen. Ik ben superblij dat dat gelukt is.” Met een gezicht vol modder kwam de Zelhemmer in zijn eentje over de streep, nadat hij al vroeg wegsprong bij de rest van de renners. “Enorm gaaf”, vindt Nieuwenhuis. “Vooral omdat het niet helemaal verwacht was. Het seizoen was een beetje wisselvallig tot nu toe, maar ik wist dat er meer inzat, dus het is heel fijn dat het een keer uitkomt. Dat geeft veel vertrouwen voor de komende tijd.”

Voor Nieuwenhuis was het de bekroning van een mooie week, want hij verlengde eerder zijn contract bij Baloise-Trek Lions met twee jaar. Een bevestiging van zijn keuze om het wegwielrennen links te laten liggen en volledig te focussen op veldrijden wil hij het niet noemen, want die bevestiging had hij al. “Ik zit veel beter in mijn vel en voel me goed bij wat ik doe”, aldus Nieuwenhuis, die ook geniet van de concurrentie met andere toppers als Lars van der Haar en Thibau Nys in zijn ploeg. “We hebben vooraf niet gedacht dat we concurrenten zouden zijn, maar uiteindelijk komt iedereen wel aan zijn trekken.”

De Superprestige-crossen zijn naast de Wereldbeker(WB)-koersen de belangrijkste wedstrijden in het veldrijden. Als winnaar kreeg Nieuwenhuis meer dan alleen eer, namelijk tien dozen met aardbeien én ook nog een aantal bonbons. “Die waren erg lekker en zijn al op”, zegt de Zelhemmer, die de WB-wedstrijd van dit weekend in Dublin overslaat, maar daarna alle Superprestige- en WB-wedstrijden rijdt. “Het wordt heel druk, maar ik kijk er enorm naar uit!”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: REGIO8