Het zal een ieder niet zijn ontgaan. Na het bekend worden van de nieuwe corona richtlijnen afgelopen vrijdag door de regering, mag er voorlopig op amateurniveau na 17 uur niet meer worden getraind en gevoetbald worden. Door deze nieuwe maatregel heeft de organisatie van de Achterhoek Cup voor de openstaande wedstrijden van de aankomende weken een nieuwe speeldatum vastgesteld. Het toernooi wordt in het nieuwe jaar herstart op dinsdag 18 januari.

De categorie Standaard Heren heeft nog 11 wedstrijden in te halen. Tien hiervan zijn voor dinsdag 18 januari vastgesteld. Na deze wedstrijden wordt er geloot voor de Tussenronde en Achtste Finale. De tussenronde met vier wedstrijden worden nu op dinsdag 1 februari gespeeld. Ook de wedstrijd uit Groep A tussen VIOD tegen de winnaar DVC’26/Vorden is op deze datum vastgesteld. De Achtste Finale wordt nu op dinsdag 15 februari afgewerkt door de clubs die zijn vrijgeloot van de Tussenronde, plus de winnaar VIOD – DVC’26/Vorden en de 4 winnaars uit de Tussenronde.

Het Vrouwenvoetbal heeft nog 10 poule-wedstrijden in te halen. Acht wedstrijden worden op woensdag 26 januari ingehaald. Van 2 poule-wedstrijden moet nog een geschikte speeldatum worden vastgesteld. Het vervolg, de Knock Out fase, is op woensdag 16 februari. In de catagorie Jeugd onder de 15 is er slechts 1 inhaalwedstrijd. Het duel tussen de JO15-1 teams van FC Zutphen en DZC’68 staat nu voor woensdag 19 januari op het programma. De Kwart Finale wedstrijden blijven staan op woensdag 23 februari.

Foto: Achterhoek Cup