All © copyrights Reserved

Het motorsportteam Performance Racing Achterhoek uit Hengelo gaat dit jaar voor een titel in het International Road Racing Championship. Met de drie coureurs, Ilja Caljouw, Jorn Hamberg en Virgil Amber-Bloemhard, doen teambazen Tonny en zijn zoon Arno Wassink mee met twee kampioenschappen.

“Mijn verwachting is dat we met één kampioenschap echt meedoen voor de titel, bij de ander hoop ik op een podiumplek. Op de lange stukken gaan we het namelijk moeilijk krijgen”, aldus Arno Wassink, die het stokje van zijn vader overneemt als teambaas. “Aan dat punt gaan we komend weekend op de training in Spanje werken, daar gaan we de motoren nog verder afstellen.” Hamberg en Caljouw strijden dit jaar tegen elkaar om de titel in één van de twee kampioenschappen, de klasse Supersport. Van een onderlinge strijd is weinig te merken: “Voor mij is die rivaliteit niet van groot belang, ik wil mijn eigen rondetijden verbeteren”, aldus Hamberg. Amber-Bloemhard rijdt als enige coureur in een andere klasse, de Superbike.

Dik onderstreept in de agenda van het team staat de thuisrace, op 6 en 7 mei op de Varsselring in Hengelo. “Die is essentieel voor ons”, vertelt Tonny Wassink. De races zijn jaarlijks, met ongeveer zevenduizend bezoekers, een trekpleister voor motorsportliefhebbers uit de hele wereld. Ook is het de aftrap van het motorraceseizoen. Het Hengelose team verwacht door de grote menigte Achterhoekers een flink voordeel uit de eerste races van het jaar te halen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto’s: Albert Schreuder

Meer foto’s in ons fotoboek