Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijzondere kunstexpositie ‘Verre Gezichten Dichtbij’ in Ruurlo

9 mei - 22 juni

Met de expositie ‘Verre Gezichten Dichtbij’, die van 9 mei t/m 22 juni in Ruurlo te zien is, laten 25 Nederlandse beeldend kunstenaars en naar Nederland gevluchte kunstenaars zien hoe kunst kan verbinden. Soms werken ze samen aan een kunstwerk, soms werken ze apart. Ze brengen met zo’n 35 portretten (2D en 3D) in beeld wat talentvolle nieuwkomers voor ons land betekenen.

‘Verbinding’ is een sleutelwoord op de expositie. Zowel de deelnemende kunstenaars als de geportretteerden voelen die verbinding. De bezoekers van de expositie gaan ervaren hoe kunst mensen tot elkaar brengt. Het gekozen thema voor deze expositie blijkt beeldend kunstenaars aan te spreken. Er zijn veel aanmeldingen ontvangen van kunstenaars die met hun – vaak speciaal daarvoor gemaakte – schilderijen en beelden een bijdrage willen leveren aan ‘Verre Gezichten Dichtbij’. Daaruit is een selectie gemaakt wat resulteert in een unieke expositie met werk van hoog niveau van kunstenaars uit heel Nederland.

De organisatoren hebben bij de ontwikkeling van deze expositie dankbaar gebruik gemaakt van de inbreng van een aantal beeldend kunstenaars die bij eerdere exposities in Ruurlo ook al hun werk lieten zien. Hun motivatie om zich aan de expositie ‘Verre Gezichten Dichtbij’ te verbinden is te vinden op de website www.verregezichtendichtbij.nl.

© Foto: Sandra Thie

Gegevens

Begin:
9 mei
Einde:
22 juni
Site:
www.verregezichtendichtbij.nl

Locatie

Expositieruimte Ruurlo
De Smidse
Ruurlo,
+ Google Maps