Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Derde editie Historisch café Doesburg

25 april @ 19:30 - 21:30

De derde editie van het Historisch café Doesburg nieuwe stijl op donderdag 25 april bestaat uit vier programmaonderdelen. Na de opening door gastheer Arthur Balduk van Het Arsenaal volgt een lezing in twee delen over historische documenten door Alexandra Daniels en Ton Pos. Deze documenten zijn een belangrijke bron van informatie. Daniels en Pos vertellen hoe deze bronnen worden ontsloten.

Alexandra Daniels is coördinator Archieven en Collecties bij Metamorfoze, het programma van de Koninklijke Bibliotheek voor behoud en duurzame toegang tot het papieren erfgoed van Nederland. Daniels vertelt over de ontsluiting van de Doesburgse Brievencollectie, die ooit deel uitmaakte van het voormalige Postmuseum en nu bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid ligt. Ton Pos is lid van de archiefwerkgroep van Stad en Ambt Doesborgh, die zich bezighoudt met oude handschriften uit het stadsarchief van Doesburg. Pos legt uit wat de werkgroep doet, wat daarbij komt kijken en wat de resultaten zijn.

De lezing gratis toegankelijk. Het programmagedeelte na de lezing is besloten en alleen toegankelijk voor aangemelde organisaties en personen. De avond in de filmzaal van Het Arsenaal duurt van 19.30 tot 21.30 uur.

© Foto: Doesburg Vertelt

Gegevens

Datum:
25 april
Tijd:
19:30 - 21:30
Site:
www.doesburgvertelt.nl

Locatie

Het Arsenaal
Doesburg, + Google Maps