Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

JAFA filmfestival voor scholieren op DRU Industriepark

10 april @ 13:00 - 17:00

Op woensdag 10 april is het JAFA filmfestival (Jonge Achterhoekse Film Artiesten) terug op het DRU Industriepark. Honderden leerlingen van vier Achterhoekse scholen zullen op deze dag hun zelfgemaakte film vertonen in de filmzaal.

Het hoogtepunt van de dag is de prijsuitreiking van de JAFA filmwedstrijd 2024. Talloze Achterhoekse leerlingen hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om mee te dingen naar een prijs. De vakjury heeft een keuze gemaakt uit de ingezonden films in verschillende categorieën als animatie, clips, live action fictie en 1 minuut-films.
De winnende films worden ingezonden naar het Nationaal Film Festival voor Scholieren (NFFS).

De deelnemende scholen zijn dit jaar het Almende College, het Ludger College, Ulenhofcollege en Marianum. JAFA festival is ook een kennisplatform voor alle scholieren van de Achterhoek. Op de site zijn online programma samengesteld. Met behulp van gratis toegankelijke workshops leerden de jongeren zelfstandig de basis voor het maken van hun eigen film. De gratis workshops blijven beschikbaar op jafafestival.com.

Op de website van JAFA is informatie te vinden over opleidingen, scholen en beroepen uit de filmwereld. De bedoeling is om de scholieren te interesseren en informeren over de mogelijkheden en werkgelegenheid in dit mooie vak. JAFA 2024 start woensdag 10 april om 13.00 uur en wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek.

© Foto: JAFA

Gegevens

Datum:
10 april
Tijd:
13:00 - 17:00
Site:
www.jafafestival.com

Locatie

DRU Industriepark
Ulft, + Google Maps