Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuwe Cursus Achterhoek(s) start op 10 april

10 april

Op woensdag 10 april start een nieuwe Cursus Achterhoek(s). Na vier succesvolle edities organiseert Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers een volgende serie van zes cursusavonden, bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de taal, geschiedenis, cultuur, natuur, landschap en muziek van de Achterhoek.

Hoe groet je precies een Achterhoeker en wat zijn andere streekgebonden omgangsvormen? Hoe schrijf ik in de streektaal en welke bijzondere streektaalschrijvers heeft de Achterhoek voortgebracht? Maar ook: het bijzondere coulisselandschap, de natuur en niet te vergeten de Achterhoekse muziek. Dat en meer komt aan de orde in de Cursus Achterhoek(s).

Voor deze reeks lessen zijn weer een aantal prominente docenten aangetrokken. Wat te denken van Hans Keuper, Willem te Molder, Arend Heideman, Sander Grootendorst, André Kaminski, Louis Lansink, Dick ten Hoopen, Joop Hekkelman en Diana Abbink. Iedereen kan zich inschrijven voor de Cursus Achterhoek(s), zowel geboren Achterhoekers als ‘nieuwkomers’ die meer over de streek willen weten.

© Foto: ECAL

Gegevens

Datum:
10 april