Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jonge paarden springen in Ruurlo

20 april @ 10:00 - 17:00

De Youngsters Ruurlo 2024, de aanlegwedstrijd voor springpaarden van vier en vijf jaar oud, vindt zaterdag 20 april, plaats op het Windmöllenveld in Ruurlo. De Youngsters stond eerst gepland op 8 april, maar toen was de bodem te nat.

Tijdens de Youngsters Ruurlo gaat het niet om de hoogste sprongen of snelste tijd, maar om de aanleg die het paard heeft voor het springen. Daarop worden de vier- en vijfjarige paarden beoordeeld door oud-hengstenkeuringscommissievoorzitter en KWPN-bestuurslid Cor Loeffen en Cameron Nijhof van hengstenhouderij Team Nijhof in Geesteren (Gld). Zij geven een live toelichting na elke combinatie en ook wordt de afstamming van het paard omschreven.

De jonge paarden springen een vriendelijk parcours in een omheinde piste. Een goede ervaring opdoen is daarbij het belangrijkste. Er zijn ook mooie prijzen te winnen. Naast geldprijzen is er voor de rubriekswinnaars de Youngsters Bokaal, een deken én een waardebon van 250 euro voor een dekking bij Team Nijhof. Daarnaast zijn er vele andere mooie, door de sponsoren, beschikbaar gestelde prijzen.

De vierjarigenrubriek begint vanaf 10.00 uur ’s morgens, de vijfjarige paarden zijn vanaf 13.00 uur aan de beurt. Er zijn nog wat startplekken vrij. Opgeven kan via www.startlijsten.nl. Hier staat ook meer informatie over de wedstrijd. Iedereen wordt uitgenodigd om te komen kijken naar de jonge springpaarden. De toegang is gratis.

© Foto: Fokkerij Studieclub Rondom Ruurlo

Gegevens

Datum:
20 april
Tijd:
10:00 - 17:00
Site:
www.startlijsten.nl

Locatie

Windmöllenveld
Hengeloseweg/Rommelderdijk
Ruurlo,
+ Google Maps