Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

RondomAutisme bestaat 12,5 jaar

3 april @ 18:45 - 21:00

Het jubileum wordt op 3 april gevierd met een lezing van dr. Annelies Spek over ‘autisme en overbelasting’.

Mensen met autisme raken relatief snel overbelast, ook wel een autistische burn-out genoemd. Kenmerkend hiervoor is een toename van prikkelgevoeligheid, vermoeidheid en verlies van vaardigheden. Om overbelasting te verminderen of te voorkomen is praktische begeleiding op verschillende levensgebieden van belang, evenals mogelijkheden om tot rust te komen en zich (sociaal) terug te trekken.

Annelies Spek is hoofd van het Autisme Expertise Centrum in Eemnes. Ze is klinisch psycholoog, senior wetenschappelijk onderzoeker en is gepromoveerd op ASS bij volwassenen. Verder is Annelies Spek als docent werkzaam bij de RINO en Cure and Care. Daarnaast is ze verbonden aan de Katholieke Universiteit Leuven, lid van de redactieraad van de Psycholoog en consulent bij het CCE en het Pieter Baan Centrum. Tevens is ze bestuurslid van FANN (Female Autism Network of the Netherlands).

De avond wordt gehouden in ’t Brewinc in Doetinchem. De inloop is vanaf 18.45 uur. De toegang is gratis maar aanmelden is wel gewenst. Dat kan op: rondomautisme@stadskamer.com.

© Foto: RondomAutisme

Gegevens

Datum:
3 april
Tijd:
18:45 - 21:00
Site:
www.rondomautisme.nl

Locatie

’t Brewinc
IJsselkade 13
Doetinchem,
+ Google Maps