Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Yagmur Simsek verbindt romantiek en impressionisme

7 april

Muzikant, pianist en performer Yagmur Simsek startte haar muzikale opleiding toen ze pas vier jaar oud was. In 2007 werd ze toegelaten tot het conservatorium van de Mimar Sinan Fine Arts University in Istanboel, een van de weinige conservatoria die fulltime muziekonderwijs aanbiedt vanaf de middelbare school. Op zondag 7 april geeft Simsek om 13.30 en 15.00 uur twee gratis concerten.

Simsek gaf concerten in Turkije, Italië, Oostenrijk, Frankrijk en Nederland. In Nederland vervolgt Simsek haar Masterstudie aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, als student van Frank van de Laar. Haar ambitie is om haar muzikale kennis en perspectief als performer verder uit te breiden. Met Robert Schumann’s monumentale Kreisleriana en Maurice Ravel’s dromerige Sonatine verbindt Yagmur Simsek romantiek en impressionisme tot een sprookjesachtige muzikale wereld.

De Culturele Zondag van Podium Doesburg bestaat uit twee klassieke concerten die we programmeren met ArtEZ University of the Arts in Zwolle. De musici zijn gevorderde talenten van de afdeling klassieke muziek van ArtEZ. Concerten duren maximaal 45 minuten en starten om 13.30 uur en om 15.00 uur. De  toegang is gratis. We vragen bezoekers om een vrijwillige financiële bijdrage. Tijdens de concerten is geen inloop mogelijk.

© Foto: PR Podium Doesburg

Gegevens

Datum:
7 april