Duizenden anhangers hebben tijdens Hemelvaart weer volop genoten van het concert van Normaal. De fans kwamen naar Lochem om daar onder een stralende zon ouderwets te høken.

“Gezelligheid, bier drinken, bier gooien natuurlijk, daar zijn we voor gekomen”, vertelt een van de feestgangers donderdag. Op de historische grond in Lochem kwamen zowel jonge als oude anhangers samen. “De jeugd doet altijd gewoon mee en het is super gezellig”, aldus een van de bezoekers. “Er is nooit gezeur, nooit trammelant.” Ook andere feestgangers die donderdag naar het concert van leadzanger Bennie Jolink en zijn dialectrockers kwamen herkennen dat beeld. “De saamhorigheid, je ziet hoeveel mensen hier zijn, dat is abnormaal, daar geniet ik van”, laat een van de toeschouwers weten. “De gezelligheid”, noemt een ander als reden om naar het Hemelvaartsconcert te gaan. “Je ziet het hier overal, iedereen is met elkaar en gezellig samen.”

Gitarist Ferdi Joly weet niet waarom jong en oud jaarlijks naar Lochem komen. “Als ik het zou moeten verklaren, dan denk ik dat het komt door de traditie. Dat het al zo lang bestaat”, aldus Joly. “De mensen die naar ons toekwamen toen wij begonnen, die zijn nu oud en hebben kinderen, die hebben ze meegenomen naar de optredens. En verder, met een mooi woord wat niks zegt, is het magie.” Onder de anhangers was ‘Poetin is ’n klootzak’ een nummer dat niet mocht ontbreken. “De tekst had nog wat sterker gemogen, nog negatiever over Poetin”, vindt Joly. “Ik vind het écht een klootzak, ik sta honderd procent achter het nummer en ik ben blij dat we dit gedaan hebben.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto’s: Johan Braakman

Meer foto’s in ons fotoboek