Outdoor Gelderland 2018 © DigiShots

Een grote groep topruiters had hun medewerking al toegezegd aan het Anemone Horse Trucks Dressuurgala op Outdoor Gelderland, maar nu is daar ook drievoudig olympisch kampioene Anky van Grunsven bijgekomen. Van Grunsven, in 2001 uitgeroepen tot ‘Ruiter van de Eeuw’, geeft met haar leerlingen een clinic over het trainen van een dressuurpaard richting hoger niveau, zoals de voorbereiding op en het rijden van pirouettes. Het dressuurgala vindt plaats op zaterdagavond 18 juni in Vragender.

“We zijn enorm blij en trots dat Anky wederom bij het Anemone Horse Trucks Dressuurgala zal zijn”, reageert Mariska Gerrits, directeur van Outdoor Gelderland. “Anky is een fantastische, rondom bewezen topamazone en trainster die altijd een bijdrage aan Outdoor Gelderland wil leveren. Het is mooi om te zien dat ze naast amazone en trainster ook ‘gewoon’ een enorm betrokken moeder is wanneer haar kinderen rijden”.

Het thema van het dressuurgala is ‘The Future Meets Grand Prix!’. Bekende ruiters nemen hun talentvolle paarden mee. Bart Veeze presenteert de goedgekeurde dekhengst Kyton en neemt de bezoeker mee in zijn aanloop naar het WK-dressuur voor jonge paarden. Onder leiding van Marion Schreuder demonstreren Marieke van der Putten, Seth Boschman en Robin van Lierop hoe zij vanuit harmonie naar Grand Prix-niveau trainen.

Foto: Outdoor Gelderland