Op expeditie door een duister depot. Archeologische vondsten ontdekken. Tijdens Open Monumentendag komend weekend hebben het Erfgoedcentrum Zutphen en de erfgoedpartners een uniek programma samengesteld voor jong en oud.

Op zaterdag 11 september staat de ArcheoHotspot bij de Musea Zutphen. Binnen de archeologie zijn er namelijk ook monumenten: archeologische monumenten. Dit zijn plekken waar vaak bijzondere archeologische vondsten zijn gedaan en die zijn belangrijk voor onze geschiedenis. Deze vondsten worden door archeologen gedocumenteerd: waar is het gevonden, wat is het, waar is het van gemaakt en hoe oud is het? Bijzondere vondsten worden ook nagetekend.

Er is meer te zien bij de Musea Zutphen tijdens Open Monumentendag: beide musea – Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak – zijn op 11 en ook op 12 september ook geopend, van 11.00 tot 17.00 uur. De Musea Zutphen zijn gevestigd aan ’s Gravenhof 4. In het Regionaal Archief Zutphen aan de Spiegelstraat 13 kun je beide dagen, 11 en 12 september, op ontdekkingsreis met de negentiende-eeuwse archivaris Tadama door het duistere depot. Ontdek bijzondere documenten uit die tijd en laat je naam bijschrijven in het oude archief.