Arriva en Transdev slaan de handen ineen voor een nog veiligere leefomgeving. Service & Veiligheidsmedewerkers van beide vervoerders mogen vanaf nu controles uitvoeren in elkaars voertuigen. Deze samenwerking geldt in de provincies Noord-Brabant, Limburg, Overijssel en Gelderland.

Arriva verzorgt samen met Hermes en Connexxion, twee dochterondernemingen van Transdev Nederland, het openbaar vervoer in delen van Brabant, Limburg, Overijssel en Gelderland. Bussen en treinen van deze vervoerders doen dezelfde stations en haltes aan. In Gelderland zijn Arriva en Hermes samen verantwoordelijk voor een specifieke buslijn, lijn 99 tussen Nijmegen en Uden. De ritten van lijn 99 worden afwisselend door Arriva en Hermes verzorgd. Dit komt niet vaak voor. Daarom ligt het voor de hand om ook samen verantwoordelijk te zijn voor de veiligheid van reizigers en medewerkers. Met deze samenwerking zetten de vervoerders daarin een eerste stap.

De Service & Veiligheidsmedewerkers van Arriva en Transdev zijn beëdigde BOA’s. Door aanwezig te zijn in de bussen en treinen in de betrokken regio’s, vergroten de Service & Veiligheidsmedewerkers het gevoel van veiligheid onder reizigers en medewerkers. Nu de Service &Veiligheidsteams de mogelijkheid krijgen om in meer voertuigen te controleren, voorzien Arriva en Transdev een afname in het aantal zwartrijders en overlastgevers in de betrokken regio’s.

Foto Arriva Nederland