Een automobilist heeft zondagavond een aanrijding veroorzaakt in Doetinchem. De bestuurster van de personenauto waar hij op botste is met onbekend letsel meegenomen naar het ziekenhuis.

Het ongeval vond rond 23.00 uur plaats op de kruising van de Varkensweide met de Europalaan. Een bestuurder die vanaf het tankstation in de richting van het centrum reed negeerde vermoedelijk een rood verkeerslicht en botste op de bestuurster die vanaf de Varkensweide de Europaweg op wilde rijden. De bestuurder reed in de eerste instantie door, maar zette zijn auto vervolgens aan de kant om te helpen. De auto die hij had geraakt lag op de zijkant. Het toegesnelde ambulancepersoneel heeft de bestuurster nagekeken en met onbekend letsel meegenomen naar het ziekenhuis, haar bijrijder raakte niet gewond.

De bestuurder die in de richting van het centrum reed is door de politie aangehouden voor rijden onder invloed. Beide voertuigen moesten worden afgesleept. De Forensische Opsporing Verkeer is ter plaatse gekomen voor verder onderzoek naar de toedracht. Het overige verkeer ondervond enige tijd hinder van het ongeval.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: 112Achterhoek-nieuws.nl