Basteom heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop gewonnen en daarmee goede zaken gedaan, zowel in de competitie als in de periode. De thuiswedstrijd tegen de Keijenburgse Boys werd omgedoopt tot Supersunday, met meerdere wedstrijden tussen teams van beide verenigingen, met als sluitstuk de wedstrijd tussen de hoofdteams. Hoewel het koud was, was de entourage fantastisch, sfeervol en met veel publiek. Vuurtonnen, warme chocolade en “blauw” vuurwerk zorgde voor nog meer sfeer.

Basteom joeg op elke bal, zette veel druk en was het eerste uur van de wedstrijd dominant. Bij rust stond het 2-0 door doelpunten van Huub Rutjes, die een fantastische pass van Danny van Wilsem inschoot en van Stijn Heitkönig, die een mooie aanval doeltreffend afrondde. Ook het 1e gedeelte van de 2e helft was Basteom de bovenliggende partij. Kaan Pak, die teruggekeerd is van DZC ’68, was speelgerechtigd, kwam in het veld en liet in de 70e minuut zijn grote klasse zien toen hij een rush vanaf de middenlijn met een heerlijke stift over de keeper afsloot, 3-0. Basteom had tot dat moment veel energie gestopt in het duel en moest een stapje terug doen, waardoor KBB ook meer aan het voetballen kwam. Dat resulteerde in de 82e minuut in de 1-3, toen doelman Ron Baars, die de zieke 1e-doelman Timon Nijkamp uitstekend verving, kansloos was bij een schot van dichtbij.

Keijenburgse Boys dacht wellicht dat het nog spannend kon worden, maar daar dacht Basteom heel anders over, nog geen 2 minuten later was het verschil weer 3 doelpunten, toen Huub Rutjes werd weggestuurd en alleen voor de keeper geen fout maakte, 4-1. Vervolgens liet de scheidsrechter de wedstrijd doorspelen en in de 96e minuut werd het nog 4-2.

© Foto: Jeffrey van Londen