Het oude voetbalveld van de voormalige voetbalvereniging H en K in Hoog-Keppel is op zaterdag 21 mei het decor van het nieuwe beachvolleybaltoernooi ‘Focus op Zand’. Vorige zomer werd er in coronatijd al zand gestort op de locatie, nu is op verzoek van de gemeente Bronckhorst een evenement georganiseerd.

“Vorig jaar mochten we in coronatijd niet in de Hessenhal spelen”, legt initiatiefneemster Chantal Sesink namens volleybalvereniging Focus uit. “Toen ontstond het initiatief om de beachvelden aan te leggen. Die werden afgelopen zomer al ontzettend goed gebruikt door leden en buurtgenoten. Nu kunnen we gelukkig weer in de hal spelen, maar het mooie weer lonkt wel om naar buiten te gaan.” Het toernooi wordt mede georganiseerd vanwege een vraag van de gemeente. Om extra aandacht te besteden aan het WK Volleybal in Gelderland wil Bronckhorst de volleybalsport meer in de picture zetten. In dat kader bracht eerder volleybalinternational Myrthe Schoot een bezoek aan Steenderen.

Het deelnemersveld voor het toernooi in Hoog-Keppel is met dertig teams bijna rond. Er worden nog twee deelnemende damesploegen van drie spelers gezocht. “Als die zich melden, zitten we ook helemaal vol”, zegt Sesink, die zelf niet kan wachten tot Focus op Zand start. “Het wordt supermooi weer en we treffen allerlei voorbereidingen samen met de Hessenhal. Er wordt voor een muziekje gezorgd en er is horeca aanwezig. En wie weet, als het een groot succes wordt, kan het zomaar vaker plaatsvinden.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

Foto: REGIO8