Tijdens de Sinterklaasintocht zondagmiddag in Lochem werd bekend gemaakt op welke ingezonden namen voor de nieuwe bruggen in Lochem kan gaan worden gestemd. Uit de ruim 450 inzendingen, met bijna 800 namensuggesties, selecteerde de Lochemse jury per brug drie namen. Het is nu aan de inwoners van Lochem om daarop te stemmen.

In willekeurige volgorde zijn Nettelhorsterbrug, De Overstreek en Noaberbrug de namen geworden voor de brug over het Twentekanaal. Rode Loper, De Kwinkslag en Ampsense Knoop stelt de jury voor als namen voor de voetgangers- en fietsbrug. Bij het kiezen van de ingezonden namen is onder andere gekeken of de naam herkenbaar, typerend voor Lochem / Achterhoek, aansprekend en verbindend is.

Via de website van de Provincie Gelderland kan een stem worden uitgebracht welke naam op de boogbrug en welke op de voetgangers- en fietsersbrug moet komen te staan. Stemmen kan tot en met 6 december 2023. De naam die per brug het meest wordt gekozen, wordt vereeuwigd op de brug. Medio december worden de winnende namen bekend gemaakt.

© Foto: Eddy Boerman

Meer foto’s in ons fotoboek