Zaterdag is in Lochem de jaarlijkse kunstroute gestart georganiseerd vanuit de stichting Kunst in Lochem. Zaterdag 8, zondag 9 en maandag 10 april is de route te bekijken van 10.00 tot 17.00 uur. Dit jaar zijn er 105 deelnemers op 55 verschillende locaties, in de hele gemeente Lochem, die kunst tonen aan het publiek.

Ieder jaar tijdens de paasdagen wordt er een kunstroute georganiseerd in Lochem. Er doen zowel professionele als amateur kunstenaars mee. De kunst van de kunstroute is te vinden in Lochem, Laren, Harfsen, Epse, Eefde, Almen en Barchem. “Mensen uit heel Nederland weten de gemeente Lochem tijdens Pasen te vinden voor de kunstroute”, vertelt één van de kunstenaars in een interview met radio Ideaal. “Zelfs mensen uit het buitenland komen de kunst bekijken”. Er zijn veel verschillende vormen kunst te vinden. Tijdens de route kom je onder andere schilderijen, foto’s, beelden, kunst met materialen, sieraden en buitenkunst tegen.

Stichting Kunst in Lochem brengt Lochemse kunstenaars bij het grote publiek onder de aandacht. Ze richten zich daarbij zowel op jongeren als op ouderen, mensen binnen de gemeente Lochem, maar ook daarbuiten. Op de website www.kunstinlochem.nl is meer informatie over de stichting en de kunstroute te vinden.

© Foto’s: Nicole Arendsen

Meer foto’s in ons fotoboek