Ook de derde persoon die door de politie werd gezocht na de dodelijke aanrijding bij Zeddam van zondag is gevonden. De 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, de bestuurder, werd opgespoord in de Duitse grensplaats Kleef en met hulp van pepperspray aangehouden.

De verdachte was één van de drie inzittenden van het voertuig dat op een motorrijder botste op de Drieheuvelenweg. De 67-jarige bestuurder van de motor, een man uit ‘s-Heerenberg, overleed aan de gevolgen daarvan. Een 62-jarige vrouw uit dezelfde plaats raakte ernstig gewond. Dezelfde dag werden nog twee andere verdachten aangehouden. Het ging om een 24-jarige man uit Doetinchem en een 28-jarige Litouwer. Naar de derde verdachte, volgens de politie de bestuurder, werd sinds het dodelijk ongeval gezocht.

De politie meldt dinsdag dat ook deze man is gevonden. In samenwerking tussen de Duitse en Nederlandse politie en de Koninklijke Marechaussee werd de verdachte opgespoord in Kleef. “Toen de collega’s hem wilden aanspreken ging hij er opnieuw, te voet, vandoor”, meldt de politie. “De man is uiteindelijk, met behulp van onder andere pepperspray, onder controle gebracht en aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Kleef.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: RTV Ideaal / Wilfred Bussink