Om je tot op hoge leeftijd gezond, fit en opgewekt te voelen, is je goed kunnen bewegen een eerste vereiste. In haar werkboek ‘Bewegen als levensfilosofie’ brengt Henny Heuff haar lezers er de fijne kneepjes van bij. Alle oefeningen die erin worden beschreven, zijn even eenvoudig als efficiënt, en geschikt voor iedereen.

De oefeningen in dit werkboek zijn alle op de methodes van de Oostenrijkse Anne Seidel (1900-1997). Na uitgebreide studies anatomie aan de universiteiten van Wenen en Salzburg verzamelt ze in 1950 een aantal vrouwen om zich heen met wie ze haar opgedane kennis over goed bewegen in praktijk brengt. Het bijzondere van Ismakogie is dat deze manier van bewegen de hele dag door moeiteloos samengaat met alle dagelijkse bezigheden. Alle spieren en alle gewrichten komen tijdens de oefeningen aan de beurt in een niet aflatende, doorgaande beweging. Soms worden ze groot uitgevoerd, soms klein en vaak zelfs onzichtbaar.

‘Wie zijn of haar spieren dagelijks optimaal gebruikt, wordt beloond met een blijvende facelift, bodylift en een positieve, blije levensinstelling’, verzekert Henny Heuff (1941). Bewegen als levensfilosofie verscheen onlangs bij Uitgeverij Hermans in Doetinchem. Het boek is voor € 20 verkrijgbaar in de boekhandel en voor € 24 per post. De vele illustraties in de uitgave werden verzorgd door Kirsten Lucie Gerritsen.