© Foto: Herman Giesken

In 2024 zullen er in de zomervakantie voor het derde jaar films vertoond worden op het kleine plein naast de Gudulakerk op de Bierstraat in Lochem.

Twee inwoners en filmliefhebbers uit Lochem, Aad Slings en Herman Giesken, bedachten in 2022 dat het aardig zou zijn om tijdens de vakantieperiode “iets” te doen met het plein. Omdat ze zelf een film in de buitenlucht als magisch hebben ervaren zijn ze begonnen met de organisatie voor gratis toegankelijke buitenfilms op te zetten. In 2024 vindt de Bierstraat Buiten Bios voor de 3e keer plaats. ”Afgelopen jaar hadden we Crescendo voorafgaand aan een film met een gastoptreden. Bij de film ‘West Side Story” zong een gelegenheidskoor van 50 zangers tijdens een Flashmob ‘Maria’ en ‘I feel Pretty’. De 1e Flashmob uit de geschiedenis in Lochem. Op zulke filmavonden zit het hele plein vol” aldus Herman Giesken.

Dit jaar wordt er op zaterdag 20 juli om 22:00 uur de Zwitserse film ‘Presque’ getoond. Op zaterdag 17 augustus om 21:00 uur zal de film ‘The Holdovers’ worden gedraaid. Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar de Gudulakerk waarbij een kleine eigen bijdrage wordt gevraagd.