© Foto: Jaime Lebbink

Donderdagavond werden de finale rondes gespeeld in het eerste Biljart Koppeltoernooi bij Eetcafé/cafetaria de Hoeksteen in Borculo. Het was een spannende finale. Het evenement dat 3 weken geleden startte, was een groot succes, zowel in deelname als sportiviteit.

De koppels werden samengesteld door middel van de eindgemiddeldes die de biljarters het afgelopen seizoen hadden behaald. De speelster/speler met het hoogste gemiddelde werd gekoppeld aan de speelster/speler met het laagste gemiddelde. Het grote voordeel hiervan is dat de beste biljarters het moeilijk hebben om dit toernooi te winnen.

In de druk bezochte biljartgelegenheid aan de Steenstraat, waren nog 8 koppels over voor de Knock-out fase. Vooraf werd er geloot wie tegen wie begon. 4 Koppels gingen er over naar de halve finale. Dit waren: Len van Balen Blanken / Theon Ebbers, Toon Ebbers / Jan Broshuis, Shane Achterberg / Brian Deegens en Ivo Gerritsen /Harri Bulten. Uiteindelijk stonden de koppels Achterberg / Deegens en Toon Ebbers en Broshuis in de finale. Een finale die moeizaam op gang kwam, maar door een serie van Shane Achterberg kwam dit koppel in een kansrijke positie. Uiteindelijk kon Brian Deegens de partij uitmaken.

Nadat de uitbaters Toon en Bart Ebbers werden bedankt, maar ook de schrijvers arbiters en organisatie kregen alle spelers en speelsters die de finale avond hadden gehaald een passende prijs. De organisatie hoopt voor volgend jaar nog meerdere koppels te strikken.