Hij is al ruim een kwart eeuw voorzitter van het Anhangerschap Normaal, tot op de dag van vandaag een van de grootste fanclubs van ons land. Henk Kelder krijgt nu zijn eigen boek. Die verhalenbundel wordt gepresenteerd tijdens de Høken Henkie Party, een muziekfestijn op haast heilige grond met, hoe kan het ook anders, veel muziek van Normaal.

Het was aanvankelijk de bedoeling dat het boek het levenslicht zou zien tijdens het Høkersweekend op zaterdag 4 september: het jaarlijkse fanclubweekend. Maar ook hier kwam corona tussendoor. En daarom is besloten het weekend om te zetten naar een muzikale boekpresentatie. Met muziek van Old Ni-js, met daarin meerdere Normaal-leden, de Normaal-tribute De Kisjeskearls en De Heinoos.

Bob Leenders, een van die anhangers, heeft Henk Kelder twee jaar lang op de voet gevolgd. En een boek geschreven over de illustere voorzitter: bekend om zijn snor en zijn onafscheidelijke spijkerjackie. ‘Høken Henkie’, zoals Kelder binnen het Anhangerschap bekend staat, vindt het vooral heel bijzonder dat zijn verhaal nu is opgetekend in een heus boek. En dat zijn vele belevenissen daarmee dus voor het nageslacht bewaard blijven. Dat hij in die kwart eeuw belangeloos talloze uren en onnoemelijk veel tijd en energie stak in het Anhangerschap.

Foto: Koos Groenewold