De dialectrockers van Boh Foi Toch zijn de studio van Dick Kemper in Doetinchem ingedoken om vier nummers op te nemen. De band van frontman Hans Keuper hoopt dat de coronasituatie het toelaat om binnenkort weer op het podium te staan, zo schrijft REGIO8.

Een van de nummers die wordt opgenomen is het Zwarte Cross-lied uit 2018. Te Molder denk dat het lied bij de festivalgangers goed gaat vallen. “Iedereen die de Zwarte Cross een warm hart toe draagt die zou zeggen: ‘Yes, mooi nummer!’.” Ook de andere nummers zijn volgens het bandlid ‘lekker dansbaar’. De muziek wordt in ieder geval op Spotify uitgebracht, mogelijk volgt ook een single. Het is nog niet bekend wanneer de nummers te beluisteren zijn.

De Zwarte Cross is voor de dialectrockers een stip aan de horizon. Na twee jaar zonder, hunkert Boh Foi Toch naar een optreden voor meer dan tienduizend bezoekers op het festival in Lichtenvoorde. Keuper verwacht dat de band ‘gewoon’ op de zondag in de Megatent staat, bassist Te Molder kan niet wachten: “Dat wordt anderhalve uur op een roze wolk, anderhalve uur popartiest zijn.”

Foto: REGIO8