Vereniging Bomenbelang Bronckhorst bestaat dit jaar 25 jaar. Dick van Hoffen is bestuurslid van Bomenbelang. Hij maakt zich zorgen om de kaalslag van het landelijke gebied en de erosie van de biodiversiteit.

Bomenbelang let daarom goed op aangekondigde kapvergunningen en adviseert de gemeente gevraagd en ongevraagd over de kapaanvragen. Met ’t Onderholt zorgen ze voor de uitvoering van “Eén boom mot kun’n”. De activiteiten van Bomenbelang gaan verder dan behoeden dat bomen zomaar gekapt worden. Het gaat om het voorkomen van alles dat kan leiden tot de dood van een boom. Bomenbelang wil verder graag dat er bij plannen voor dorps- of stadsvernieuwing rekening gehouden wordt met bestaande bomen. Dat zo’n plan al van tevoren bij de afdeling ‘groen’ langsgaat, zodat bomen al van het begin af aan in het plan betrokken worden en er om waardevolle bomen heen wordt gewerkt. Bij de bescherming van bomen en het landschap is aandacht voor het hele systeem nodig.

‘Het maakt niet uit of je een grote tuin of een klein tuintje hebt. Alle kleine bee(s)tjes helpen. Kijk eerst goed naar de bodem van jouw tuin en kijk dan eens om je heen wat er op vergelijkbare bodems in de buurt staat. Dat zijn inheemse planten die goed gedijen in jouw tuin.’ Aldus Dick van Hoffen bestuurslid van Bomenbelang.

Foto: Op Morgen, Bomenbelang