Het nieuwe attractiepark Bommelwereld in het Achterhoekse Groenlo begint zijn eerste vormen aan te nemen. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om een grote attractiehal van 9000 vierkante meter uit de grond te stampen, zo schrijft Omroep Gelderland. Het attractiepark draait om de verhalen van Olivier B. Bommel en Tom Poes.

Het duo is misschien wel het beroemdste levenswerk van stripauteur Marten Toonder. De strip met tekstballonnen verscheen tussen 1941 en 1986 in verschillende kranten en kwam 177 keer uit. Veel van de verhalen spelen zich geheel of gedeeltelijk af in de fictieve plaats Rommeldam. Daar woont Bommel in kasteel Bommelstein. Hoewel in de eerste verhalen Tom Poes de hoofdpersoon was, werd Olivier B. Bommel uiteindelijk het belangrijkste personage, zodat de strips ook wel de Bommelverhalen werden genoemd.

De verhalen komen nu opnieuw tot leven in een grote indoorhal met verschillende attracties zoals: een oldtimerbaan, botsauto’s, vrijevaltorens, trekvlotten, een familieachtbaan, zweefmolen, boomstambaan, reuzenrad en nog veel meer. Ook wordt er een groot kasteel op een heuvel gebouwd waarin een museum en later ook een theater worden gebouwd.

© Foto: Omroep Gelderland / Marcel Houwer