Zelhemmer Bennie Wisselink verwacht halverwege volgend jaar de eerste schop in de grond te kunnen doen voor zijn recreatiepark ‘Treehouse Resort’. De bouw van de luxe boomwoningen, in een bos in het buitengebied van Varssel, is lang uitgesteld door een reeks tegenslagen.

“Het hele gedonder begon in 2017”, aldus boseigenaar Wisselink. “Op papier zouden de boomwoningen te groot van omvang zijn.” De gemeente Bronckhorst was van mening dat het plan te grootschalig was en dat de recreatiedruk te groot zou worden, daarom staan er nu vijf woningen ingetekend in plaats van twintig op het stuk grond van vijftien hectare. Ook buurtbewoners stoorden zich, zij vinden dat de bouw ten koste gaat van het bos. De Raad van State heeft al deze bezwaren begin dit jaar van tafel geveegd. De vertraging zorgde voor nog een tegenslag. De prijs om één boomwoning te bouwen is voor Wisselink inmiddels verdubbeld, tot 850.000 euro.

De stijgende kosten zijn voor de eigenaar van het toekomstige recreatiepark echter geen reden om te stoppen met het project. Nu ook het bestemmingsplan van het bos onherroepelijk is, kan de bouw van de boomwoningen ècht beginnen. Wisselink blijft, ondanks dat het project niet helemaal verliep zoals hij het voor ogen had, positief: “Wij beginnen dit jaar met de eerste leidingen in de grond leggen en in de loop van volgend jaar zal de eerste er komen te staan. Deze boomwoningen moeten ons pensioen worden, ik zie het ook echt als iets voor mijn kinderen.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

Foto: Treehouse Resort