In een vuilniswagen met oud papier is dinsdagochtend brand ontstaan door accu’s die tussen het materiaal zaten. De chauffeur heeft de brandende lading van de vrachtwagen gedumpt bij de voormalige waterzuiveringsinstallatie in Vorden.

Het voorval gebeurde rond 10.45 uur tijdens de ophaalronde van de vuilniswagen in een woonwijk in Vorden. Tijdens het rijden zag de chauffeur via een camera een oranje gloed uit de bak komen en even later ook rook. De bestuurder besloot gelijk zijn voertuig om te draaien en richting de waterzuiveringsinstallatie op Het Hoge te rijden. Hij wist dat daar ruimte was om de lading veilig te lossen.

De oorzaak van de brand zijn accu’s geweest die bij een opgehaalde lading in de container hebben gezeten. Volgens de afvalinzamelaar is het al de vierde of vijfde keer dat een vrachtwagen zijn lading moet dumpen, omdat een accu zorgt voor brand. De brandweer is ter plaatste geweest en heeft het vuur weten te blussen. Door het snelle handelen van de chauffeur heeft het voertuig geen schade opgelopen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: RTV Ideaal