Brandweer Lochem bestaat uit vrijwilligers die vanuit hun dagelijkse werk of vanuit de privé situatie bij een alarmering naar de brandweerkazerne spoeden om hulp te bieden bij branden of hulpverlening bij ongevallen.

De brandweerposten Almen, Barchem, Gorssel, Laren en Lochem zoeken versterking. Inwoners van de gemeente Lochem, maar ook mensen (m/v) die overdag in gemeente Lochem werken zijn zeer welkom. Er is vooral behoefte aan mensen die overdag beschikbaar zijn en dat is ook de reden dat bijvoorbeeld thuiswerkende mannen en vrouwen of zij die in Lochem werken en overdag van hun baas mogen uitrukken met nadruk wordt gevraagd om te reageren. De brandweer zoekt mensen die willen werken in een team, die altijd bereid zijn een helpende hand te bieden en van een uitdaging houden. Brandweerwerk is veel meer dan alleen maar het blussen van branden. De brandweer is er om mensen en dieren hulp te verlenen bij brand en ongevallen. Zij treden op bij verkeersongevallen, ongevallen met gevaarlijke stoffen, stormschade en wateroverlast. Hiervoor biedt de brandweer natuurlijk goede opleidingen en oefeningen.

Dinsdagavond 7 juni organiseert de brandweerkazerne een inloopavond voor nieuwe vrijwilligers. Hier kunnen geïnteresseerden alle informatie krijgen over wat het inhoudt om brandweerman of -vrouw te zijn. De inloop is vanaf 19.30 uur bij de Brandweerkazerne Lochem, Albert Hahnweg 7. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via brandweerpostlochem@vnog.nl. Zaterdag 28 mei is de brandweer ook te vinden bij de Keidagen op de braderie om vragen te beantwoorden.

Foto Brandweerkazerne Lochem