De brandweerposten Hengelo, Steenderen, Vorden en Zelhem kunnen nieuwe collega’s gebruiken. Geïnteresseerden kunnen komen kijken tijdens de inloopavond op 23 mei van 19.30-22.00 uur. De aanwezige brandweermensen beantwoorden alle vragen graag en aanwezigen mogen alvast aan de slag tijdens een oefening.

Brandweerwerk is veel meer dan alleen het blussen van branden. De brandweer is er om mensen en dieren hulp te verlenen bij brand en ongevallen, maar ook bij stormschade en wateroverlast en andere meldingen verlenen ze hulp. Dit klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. De brandweer bestaat voor 80% uit enthousiaste en gedreven vrijwilligers en om op sterkte te blijven, zijn continu nieuwe mensen nodig.

De vrijwilligers van brandweer Hengelo, Steenderen, Vorden en Zelhem combineren hun dagelijks werk met het werk als brandweerprofessional. In geval van een melding komen zij naar de kazerne om uit te rukken en mensen in een noodsituatie te helpen. Om dit te kunnen blijven doen, zijn nieuwe collega’s hard nodig. De brandweerposten Hengelo, Steenderen, Vorden en Zelhem zoeken vooral mensen die ook overdag beschikbaar zijn. aanmelden kan via brandweerhengelo-gld.nl, brandweersteenderen.nl, brandweerzelhem.nl of brandweervorden.nl.

Foto: Gemeente Bronckhorst