In de Remigiuskerk van Steenderen zal op 13 en 14 augustus voor de zevende keer de bromfietstentoonstelling ‘Brommers kieken in de Karke’ worden ingericht. Ditmaal zal de expositie geheel gewijd zijn aan het beroemde Duitse bromfietsmerk Kreidler. Vanaf de eerste K50 tot aan de laatst geproduceerde RMC in 1982 wordt een impressie gegeven van de historie van dit nog steeds enorm tot de verbeelding sprekende merk. Zowel wegrace, cross als sprintmachines krijgen een plaatsje in de kerk.

Op zaterdag 13 augustus om 10.00 uur zal Bromfiets-medewerker, voormalig uitgever en hoofdredacteur van klassiekerbladen, journalist en tekenaar Gert te Lintelo vanaf zijn eigen Kreidler de tentoonstelling openen. De organisatie van de tentoonstelling is blij met de samenwerking met de zeer actieve Kreidler Club Oost Nederland, kortweg KCON. Vele leden van deze club hebben hun Kreidler(s) beschikbaar gesteld voor de expositie. Ook de toertocht op zaterdag wordt door de KCON verzorgd. De club is op beide dagen met een stand aanwezig in de kerk.

De Remigiuskerk in Steenderen is 8 jaar geleden overgedragen aan de Stichting Gelderse Kerken. Deze stichting zet zich al 45 jaar in voor het behoud van monumentale oude kerken. Een plaatselijke commissie zorgt voor de exploitatie, het dagelijks onderhoud, en regelt goed gebruik en verhuur. Deze commissie in Steenderen heeft de tentoonstelling opgezet en de ervaring heeft geleerd dat vele klassieke bromfiets-, maar ook auto- en motorliefhebbers de weg naar de prachtige Steenderense kerk als tijdelijke ontmoetingsplek weten te vinden.

Foto: Jan Bijvank