Deze week ontvangen inwoners van Bronckhorst een cadeau in de brievenbus; : een handig, herbruikbaar zakje voor groente en fruit dat plastic zakjes uitspaart. Het is een bedankje van Circulus en de gemeente voor het zeer goed scheiden van uw afval. De inwoners van Bronckhorst gooien jaarlijks 366 kilo afval weg. 86 procent van het afval wordt gescheiden ingeleverd en daarmee is Bronckhorst de koploper op het gebied van afvalscheiding in Nederland.

Wethouder Paul Hofman van afval en duurzaamheid is trots op de inwoners; “Ik ben trots op onze inwoners. U scheidt uw afval erg goed en levert daardoor jaarlijks nog maar 51 kilo restafval aan. Dat is goed voor het milieu en met het gescheiden afval worden nieuwe producten gemaakt. Door de uitstekende scheiding blijft relatief weinig restafval over dat verbrand moet worden.”

Ieder huishouden ontvangt als bedankje een speciaal katoenen zakje voor het verpakken van groente en fruit. Het zakje kan mee worden genomen naar de winkel, markt of supermarkt en daarmee wordt een hoop plastic zakjes uitgespaard. Bij het zakje zit meer informatie van de gemeente en Circulus, waaronder informatie over het scheiden van pmd.

Foto: Gemeente Bronckhorst