Bronckhorst wil starters op de woningmarkt in hun gemeente vanwege het tekort aan huizen en de fors toegenomen prijzen helpen door de starterslening te verhogen van 25.000 euro naar 40.000 euro. Ook het maximale aankoopbedrag om in aanmerking te komen voor de lening gaat omhoog, van 225.000 euro naar 300.000 euro.

“Wij vinden het belangrijk dat ook jonge mensen in onze gemeente een eigen plekje kunnen vinden”, aldus wethouder Emmeke Gosselink. “Met onze starterslening kunnen Bronckhorsters net een beetje extra lenen voor het aankopen van hun eerste woning.” Met de lening kunnen nieuwkomers op de woningmarkt het verschil tussen de aankoopprijs en de maximale hypotheek dichten. De lening is in 2009 in het leven geroepen door Bronckhorst. Sindsdien maakten ongeveer negentig starters gebruik van de lening.

Om het woningtekort aan te pakken streeft Bronckhorst er naar om voor 2030 minimaal 1700 woningen te realiseren. Eerder dit jaar werden er onder andere woningbouwplannen in Halle, Baak, en Achter-Drempt gepresenteerd.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8 (archief)