© Foto: RTV Ideaal / Nicole Arendsen

De Nederlandse Arbeidsinspectie gaat dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht getuigen van het brugongeluk in Lochem oproepen zich te melden. De inspectie vraagt mensen die foto’s en beelden hebben die met de dienst te delen.

De Arbeidsinspectie laat weten dat de locatie van het ongeval nog niet kan worden vrijgegeven: “Het onderzoek op de bouwlocatie loopt nog en kan nog niet worden afgerond. Het is nog niet in te schatten wanneer dat wel het geval is”, laat woordvoerder van de Arbeidsinspectie Daniëlle Rebel weten aan Omroep Gelderland. “Het is belangrijk om het onderzoek, grondig, volledig en zorgvuldig te doen, zodat de oorzaak van het ongeval achterhaald kan worden. En daarvoor heeft de Arbeidsinspectie meer tijd nodig op de ongevalslocatie zelf” aldus de woordvoerder.

Bijna twee weken geleden stortte een brugboog naar beneden tijdens het inhijsen. Twee mensen kwamen daarbij om het leven. In het bijzonder is de Arbeidsinspectie op zoek naar bewegende beelden van het exacte moment dat het ongeval gebeurde. De oproep gaat niet alleen om foto’s en beelden van het ongeval zelf, maar ook van de dagen ervoor. Het belangrijkste doel van de Arbeidsinspectie is te achterhalen hoe het ongeluk kon gebeuren en hoe dat eventueel voorkomen had kunnen worden.