Marianne Besselink vertrekt na acht jaar als burgemeester van plattelandsgemeente Bronckhorst. Het voormalig Staten- en Tweede Kamerlid namens de PvdA stapt over naar het onderwijs en wordt met ingang van het nieuwe jaar voorzitter van het college van bestuur bij het Zone.college.

“Soms komt er iets voorbij wat de aandacht trekt en blijft trekken”, aldus Besselink over haar stap naar de onderwijsinstelling. “Naast het openbaar bestuur heb ik altijd een grote betrokkenheid bij het onderwijs gevoeld.” Aan het begin van het nieuwe jaar treedt Besselink in dienst bij het Zone.college. De onderwijsinstelling kent acht locaties, waaronder in Borculo, Lochem en Doetinchem. Besselink was sinds oktober 2015 burgemeester van de plattelandsgemeente. Ze volgde Henk Aalderink op.

De gemeenteraad is in overleg met de Commissaris van de Koning over de vrijgekomen positie van burgemeester. “De komende tijd zet ik mij met veel liefde nog vol in voor Bronckhorst en zorg ik voor een goede overdracht”, aldus Besselink. “Helemaal loslaten zal ik Bronckhorst niet, mijn gezin en ik blijven er wonen.”

Bij het Zone.college gaat Besselink samen met Berend Pastoor het college van bestuur vormen. Ze neemt de plek in van Karin Pullen, die in september is vertrokken. “Marianne voegt met haar bestuurlijke ervaring, energie en kennis van de regio veel kwaliteiten toe aan het college van bestuur van Zone.college”, meldt Jan Brink, voorzitter van de raad van toezicht.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met lokale omroep REGIO8

© Foto: RTV Ideaal