Het carbidschieten is al jaren erg populair en ook in de Achterhoek en ver daarbuiten wordt er gehoor gegeven aan de traditie die veel gezelligheid meebrengt op oudjaarsdag. In onder meer Klein Dochteren, ’t Venne in Lochem, Halle, Hummelo, Keijenborg, Hengelo, Velswijk en Zelhem werd flink geknald met de carbidbussen en vlogen de ballen in het rond.

In Hummelo werd er dit jaar ook weer groots uitgepakt. Al jaren worden er daar vele carbidbussen op rij ontstoken en worden er wedstrijden gedaan. Een jaar nadat oud organisator Henk Greven is overleden werd er toch weer flink uitgepakt. Henk was altijd fanatiek op oudejaarsdag en wist er door zijn presentatie altijd een groot feest van te maken.

In Halle werd weer groot feest gevierd tijdens de 25e editie van Knalbal. De jubileum editie van het Knalbal stond op losse schroeven, maar gelukkig was dat op de laatste dag van het jaar met hulp van iedereen niets van te merken. Binnen was er muziek van Euterpe uit Halle, De Green Monkeys, Peter Borkus en de Deliverance rockband. Buiten waren er oorverdovende knallen door de vele carbidbussen.

© Foto: Johan Braakman / video: Jan Wolsink

Meer foto’s in ons fotoboek