© Foto: RTV Ideaal (archief)

Tegen een 37-jarige vrouw uit Ede heeft justitie dinsdag negen jaar gevangenisstraf geëist. Ze wordt ervan verdacht de 64-jarige Ben uit Gaanderen te hebben doodgereden op een parkeerplaats in het centrum van Ede, zo bericht Omroep Gelderland. Volgens het Openbaar Ministerie zou de vrouw meerdere malen over het slachtoffer zijn gereden nadat ze tegen de bus van de Achterhoeker was gebotst. Haar advocaat pleit voor vrijspraak.

De vrouw reed vorig jaar maart op een parkeerplaats aan De Halte in Ede tegen het busje van Ben aan. Hij was aan het werk als beveiliger en vervoerde cliënten van het Leger des Heils uit Lunteren. Ze gingen boodschappen doen bij het winkelcentrum. Toen hij de vrouw na de aanrijding aansprak ontstond er een woordenwisseling.

De vrouw bleef in de auto zitten en reed daarna in volle vaart weg, waarbij ze meerdere keren over de man heen reed. Het 64-jarige slachtoffer uit Gaanderen raakte zwaargewond aan het hoofd, buik en borst en overleed korte tijd later aan zijn verwondingen. De vrouw werd vlak na het incident aangehouden.

© Foto: RTV Ideaal (archief)