Een 51-jarige inwoonster van Eibergen krijgt een jaar celstraf, plus een jaar voorwaardelijk, voor het in brand steken van haar huurwoning. Dat bepaalde de rechtbank in Zutphen dinsdag.

De vrouw lag overhoop met de woningverhuurder en deed verslag van haar daad in berichten aan haar ex-man, zo weet Omroep Gelderland. Ze stichtte in de avond van 2 februari van dit jaar brand in de twee-onder-een-kapwoning en veroorzaakte volgens de rechtbank zo “een zeer gevaarlijke en beangstigende situatie” voor haar bejaarde buren. De vrouw bracht zichzelf en haar hond in veiligheid en vluchtte zonder haar buren te waarschuwen. De rechtbank neemt dat de vrouw zeer kwalijk. Snel handelen van de ex-man voorkwam dat de brand uit de hand liep.

De vrouw heeft een alcoholprobleem en een stoornis. Ze is daardoor onvoldoende in staat haar emoties op een adequate manier te reguleren, aldus het vonnis. De rechtbank wil dus dat de vrouw na haar detentie wordt behandeld voor haar psychische problematiek en het middelengebruik. De tijd die de vrouw in voorarrest doorbracht, wordt in mindering gebracht op de celstraf. Voor de voorwaardelijke straf geldt een proeftijd van drie jaar.

© Foto: RTV Ideaal