Een hoger loon, doorbetaling bij ziekte en een vergoeding voor niet-genomen pauzes: die eisen leggen de chauffeurs in het zorg- en leerlingenvervoer op tafel voor een nieuwe cao. De werkgevers vinden de gestelde eisen te gortig, waardoor een impasse is ontstaan. Daarom start vrijdag een estafettestaking.

In onze provincie is chauffeurs van taxibedrijf TCR gevraagd deze vrijdag niet te gaan rijden. TCR is niet bereikbaar voor commentaar en kan geen toelichting geven op het aantal chauffeurs dat het werk neerlegt, zo schrijft Omroep Gelderland. Het bedrijf rijdt in Gelderland in de regio’s Aalten, Groenlo en Zutphen. Inwoners in die streken die gebruikmaken van zorgvervoer of leerlingenvervoer, lopen deze vrijdag dus mogelijk hun rit mis.

En dat doet zeer, zegt Elijah Delsink. Hij is voorzitter van Leerlingenbelang Voortgezet Speciaal Onderwijs (LBVSO) en smeekte de chauffeurs recent om een andere manier te vinden om hun onvrede te uiten. “Of met ons in gesprek te gaan om een ander soort staking te bedenken, als het dan echt een staking moet zijn. Helaas is dat niet gelukt, zoals een nieuw gesprek tussen de chauffeurs en de werkgevers ook niet van de grond is gekomen”, zegt Delsink.

© Foto: Omroep Gelderland