Gemeentebelangen Bronckhorst, CDA en PvdA nodigen inwoners uit om mee te denken bij het maken van het collegeprogramma. Om informatie op te halen, brengt het college een bezoek aan vijf dorpen in de plattelandsgemeente.

Na de gemeenteraadsverkiezing presenteerden de drie partijen hun coalitieakkoord. Ze willen er de komende jaren in het college onder meer alles aan doen om de komst van grote windmolens in tegen te gaan, naast dat er ambities zijn op het gebied van woningbouw en de krimpende landbouw. Die ambities moeten nu worden opgeschreven in een programma. “Het akkoord op hoofdlijnen krijgt nu verfijning in het collegeprogramma”, aldus de gemeente, die inwoners oproept om tijdens een vijftal momenten mee te denken.

De reeks aan bijeenkomsten wordt op maandagavond 29 augustus afgetrapt op de Keppelse Golfclub in Hoog-Keppel. Later volgen gesprekken in Café De Jongens (Hengelo), Wijngoed Kranenburg, ontmoetingscentrum De Kei (Steenderen) en Museum Smedekinck (Zelhem). Verenigingen en organisaties hebben volgens de gemeente al een uitnodiging gehad.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

Foto: REGIO8