De Stichting Hamalandhal Lichtenvoorde (SHL) kan voor onbepaalde tijd verder als binnensportlocatie in Lichtenvoorde. Dat besloot de gemeenteraad afgelopen maart al. Zaterdag 17 juni ondertekenen wethouder Bart Porskamp, Herman Rooks, voorzitter van de SHL en secretaris Miranda Rondeel de nieuwe exploitatieovereenkomst. Dit gebeurt tijdens de receptie ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de SHL.

De gemeente en het stichtingsbestuur kijken tevreden terug op de samenwerking in de afgelopen 10 jaar. “De Hamalandhal verbindt scholen, sportverenigingen en de gemeenschap met elkaar. Veel inwoners sporten graag in verenigingsverband. Ik ben er trots op dat we nu regelen dat zij dat kunnen blijven doen, want het is belangrijk dat iedereen kan sporten en bewegen. Dat sluit mooi aan bij onze sportvisie” aldus wethouder Bart Porskamp.

De Hamalandhal is de thuisbasis van 5 sportverenigingen. Dit zijn: badmintonvereniging LBC ‘72, handbalvereniging Erix, zaalvoetbalvereniging LZV, volleybalvereniging Longa’59 en gymnastiekvereniging Spirit ’90. Samen zorgen de verenigingen voor de exploitatie van de Hamalandhal.

© Foto: gemeente Oost Gelre