Vanaf zaterdag 25 september wordt de 1,5 meter-maatregel losgelaten. Om deze maatregel op een veilige manier los te kunnen laten, zijn bezoekers aan horeca en culturele evenementen vanaf deze dag verplicht een coronatoegangsbewijs te tonen. Dit betekent dat ze met een QR-code moeten kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn, het coronavirus al hebben gehad of in de 24 uur voorafgaand aan het evenement negatief getest zijn. Het invoeren van het coronatoegangsbewijs gaat bij Stichting Koppelkerk echter niet zonder slag of stoot en heeft voor de nodige discussies gezorgd.

Er zijn natuurlijk ook voordelen aan het invoeren van de coronapas, zo kunnen er weer meer bezoekers ontvangen worden dan 50: dat is gunstig voor de Koppelkerk en voor de uitvoerende artiesten. Het is ook goed nieuws voor trouwe bezoekers die in de afgelopen tijd mis hebben gegrepen door het beperkte aantal plaatsen. Ondanks de bezwaren die binnen een deel van de organisatie van de Koppelkerk nog steeds worden gevoeld, kan de Koppelkerk door de verplichting van de overheid niet om de invoering van de coronapas heen, zonder boetes of een sluiting te riskeren.

Vanaf 25 september geldt ook bij de Koppelkerk het coronatoegangsbewijs voor bezoek aan voorstellingen en horeca. Voor de minder digitaal onderlegde mensen bieden de plaatselijke bibliotheken inloopspreekuren ter ondersteuning. Mensen die zich niet kunnen of willen laten vaccineren, kunnen via www.testenvoortoegang.nl een testafspraak plannen alvorens ze een voorstelling bezoeken.