Alle beschikbare plekken voor de crossklasses van de Zwarte Cross waren zaterdag binnen een kwartier vergeven. Volgende week gaat de kaartverkoop voor het festival in Lichtenvoorde van start, in eerste instantie voor fanclubleden, zo schrijft REGIO8.

Dit jaar zijn er door de organisatie van het festival twee nieuwe klasses toegevoegd aan de cross. De Eureka-klasse voor voertuigen zonder fossiele brandstof en de Heldenklasse. In deze categorie moeten bouwers een eerbetoon maken aan ‘helden’. Daarnaast zijn er net als andere jaren de Bromfietsklasse, de Wegraceklasse, de Zwaargewichtklasse en de Specialklasse. De Zwarte Cross vindt in 2023 plaats van donderdag 20 tot en met zondag 23 juli

Zaterdag gaat de kaartverkoop voor het festival van start. Met 45 euro kost een dagkaart 12,50 euro meer dan vorig jaar. In eerste instantie kunnen leden van de fanclub Harder twee kaarten per persoon kopen. Op zaterdag 19 november begint de kaartverkoop ook voor andere geïnteresseerden. Vorig jaar bezochten in totaal bijna 230.000 mensen het festival in Lichtenvoorde, een record.

Foto: RTV Ideaal