Op een weergaloze pronkzitting is prins Bryan (Keurntjes) de 1ste gepresenteerd als prins van CV de Nöttekrakers uit Braamt! Met zijn motto: ‘ut geet hier spoken’ zal hij samen met zijn adjudanten Kevin Raayman en Marc Struker een jaar regeren over alle Nöttekrakers en Nöttekrakerinnekes.

Het pronkzittingsweekend in Nöttedarp, zit er alweer op en wat is er een talent getoond op het podium. In een bomvolle zaal werd door diverse teams met elkaar strijden om een code te bemachtigen die de prins bekend zou maken. De code was echter de postcode van alle Nöttekrakers dus daar kon weinig aan afgeleid worden. Toch lukte het de Oernötten om de prins op te laten komen op het nummer Ut geet hier spoken, één van de favoriete nummers van prins Bryan de 1e dat vaak bij De Graafschap gespeeld wordt.

De feestvierders hebben kunnen genieten van verschillende buuts en acts waarbij het gastoptreden van dansgarde HNG Funken zeer in de smaak viel. Leen van der Veen en Berend de Beveiliger kregen de lachers op hun hand met hun grappige buuts. Het team van ‘Goed nieuws vandaag’ bracht positief nieuws over het wel en wee van Braamt en zijn inwoners. Ook waren de Old Prinsen weer van de partij en gaf adjudant Kevin Raayman, bekend van De Boetners, een verrassingsoptreden. 

De jeugdcommissie had weer heel veel werk gestoken in een geweldige jeugdpronkzitting. Met een spectaculaire aflevering van ‘The Masked Singer’ werd de pronkzitting geopend. Waarna prinses Bo de 1e en adjudanten Yael Peeters en Jurre Gasseling ten tonele verschenen. De middag werd aan elkaar gepraat door jeugdpresident Jack en deze presenteerde leuke dansacts, en muziekstukjes en er werden ook de nodige moppen getapt. Verder kwam Sinterklaas de Carnavalsvierders ook nog even bezoeken.

Dit geslaagde pronkzittingsweekend zal een vervolg krijgen tijdens het komende Carnaval dat van 26 tot en met 29 januari, als eerste in de regio, zal losbarsten.

© Foto: CV de Nöttekrakers