Zaterdag 18 november staat de Achterhoek opnieuw in het teken van haar bruisende muziekscene. Ook Radio Ideaal zal een podium zijn voor artiesten. Van 12:00 tot 20:00 uur zullen er diverse interviews en live-optredens zijn. De artiesten die naar de studio van Radio Ideaal komen zijn: Tim Schot, Carmelita, John van Zuylen, Collin Daamen, Unplugged Matters, DeLisZious en Jeanine Roos. Luister en kijk mee via Radio Ideaal en IdeaalTV. Mocht je een kijkje in de studio willen nemen is dit ook mogelijk.

Dit jaar is de Dag van de Achterhoekse Popmuziek grootser dan ooit, waarbij een indrukwekkend aantal acts talloze optredens verzorgd op zeer bijzondere locaties. Het belooft een groots muzikaal spektakel te worden, waarbij lokale artiesten demonstreren in welke goede staat de Achterhoekse popmuziek verkeert.

De traditionele openingsavond vindt plaats op vrijdag 17 november op het poppodium van DRU Industriepark in Ulft. Op deze avond treden twee bijzondere bands op die het afgelopen jaar extra in het oog zijn gesprongen. Dit jaar zijn dat Dan Mango uit Varsselder en Olaf Putker & the Scenic Sound uit Zutphen. Dankzij sponsoring van Arriva en Grolsch is deze avond gratis toegankelijk voor iedereen.

© Foto: RTV Ideaal / Gerrie Evers